ONZE MERRIES

FLEUR

Peertjes Petite Fleur

Geboren: 22 april 2011

Kleur: Bruingrijs

Hoogte: 33.5" (85 cm)

Vader: GP Oscar Wilde Side, donkerbruin-bont, 31"

Moeder: Gardner's Annie Belue, bruingrijs, 30"

Fleur is onze eerste (en met haar 85 cm onze grootste) merrie. Een buitengewoon vriendelijke, vrijmoedige merrie, altijd in voor een knuffel en nooit humeurig. Ze is voor haar veulens een heel lieve, ontspannen moeder. Tot nu toe schonk ze ons 3 hengstveulens: in 2015 de donkerbruine Tingoyesa Floris (vader: Peertjes Lucky Luke) en in 2017 de grijze Tingoyesa King Louie (vader: Robin Hoods Scooter). In mei 2018 werd ze gedekt door het zwarte hengstje LN Trevor D. Dit resulteerde op Bevrijdingsdag 2019 in een bijzonder fraai gitzwart hengstveulen, Tingoyesa Cuba Libre. In maart 2020 werd ze opnieuw door Tedje (LN Trevor D) gedekt. We hopen dat dat weer net zo'n mooi veulen oplevert, omstreeks maart 2021!

BETTY


Gardner's Betty Boop

Geboren: 11 mei 2007

Kleur: Gray-dun / rossig grijs

Hoogte: 31,25" (79 cm)

Vader: MGF Redman, rood, 31,5"

Moeder: Gardner's Megan, gray-dun, 34"

Onze tweede merrie Betty is de leading lady van de kudde. Die positie nam ze als oudste van de kudde over van de meer bescheiden Fleur. Betty laat zich de (spreekwoordelijke) kaas niet van het brood eten en zorgt dat ze vooraan staat als er eten of knuffels uitgedeeld worden. Nadat ze ons op 16 juni 2016 had verblijd met ons tweede veulen Tingoyesa Tommy Boy (zoon van Ass-Pirin Acres Masseau), bleek ze ook een liefhebbende maar strenge moeder te zijn, die haar veulen een gedegen opvoeding geeft. In juni 2018 beviel ze van een mooi merrieveulen, Tingoyesa Dushi Sorpresa. De vader was het fraaie zwarte hengstje LN Trevor D. Van dezelfde vader kreeg zij op 4 juli 2019 een prachtig klein hengstveulen, Tingoyesa Independence (Indy). In augustus 2020 verwachten we Betty's volgende veulen; ditmaal is de vader N & D's Lonestar Rowdy.

SHINE


Marsala's Hello Sunshine

Geboren: 25 augustus 2016

Kleur: Zwartbruin/zwart

Hoogte: 31.75" (80,5 cm)

Vader: LN Trevor D, zwart, 30"

Moeder: Heiken's Ark Fifi M, bruin, 30,75"

Sinds het voorjaar van 2017 maakt ook deze donkerharige schoonheid deel uit van onze kudde, en daar zijn we heel blij mee! Een knap dametje van goede komaf, goedgebouwd met veel bone en een geweldig lief, stabiel karakter. We hopen dat ze in 2021 haar eerste veulen mag krijgen. De beoogde vader is de bonte Rogier van Maasveld.

DUSHI


Tingoyesa Dushi Sorpresa

Geboren: 3 juni 2018

Kleur: bruin/grijs

Hoogte: nog niet volgroeid (21" bij geboorte)

Vader: LN Trevor D, zwart, 30"

Moeder: Gardner's Betty Boop, gray-dun, 31,25"

Betty Boop verraste ons met dit mooie merrietje: twee uurtjes nadat we Betty nog gecheckt hadden en alles rustig leek, zagen we de kleine Dushi plotseling op de stalcamera naast haar moeder staan. Vandaar haar naam Dushi Sorpresa, oftewel Sweet Surprise. Dushi is een elegant veulen met een mooi hoofdje en een erg lief, open en vrolijk karakter. Ze doet haar naam Dushi (Papiaments voor schatje) eer aan: al onze ezeltjes zijn lief, maar Dushi is de aller-aanhankelijkste en meest knuffelige. Tot nu toe ontwikkelt ze zich heel goed, maar ze is vanzelfsprekend nog niet volwassen.