Floris

Tingoyesa Floris werd op 7 augustus 2015 geboren. Zijn moeder is onze Fleur, zijn vader is de donkerrode hengst Peertjes Lucky Luke (foto hieronder).Fleur koos ervoor de bevalling buiten in de wei te doen. Gelukkig was het een mooie zonnige dag.


Floris was en is een vrolijk, speels en vrijmoedig ezeltje. Vanaf de eerste dag hing zijn rechteroortje achterover door onbekende oorzaak. Na enige tijd besloten we het oortje te tapen om te zien of het daarmee recht zou blijven staan.


Na het verwijderen van het tapeje stond het oortje kortstondig overeind, maar uiteindelijk zakte het puntje toch weer wat naar achteren. Ach, wij vinden hem er zeker niet minder lief door, en eigenlijk ook niet minder mooi. Een poosje krulde ook het linkeroortje wat om, maar uiteindelijk is alleen het puntje van het rechteroor licht gebogen gebleven.Op zijn laatste dag bij ons maakte Floris kennis met zijn toekomstige maatje Black, afkomstig van stal Willpower. Kort daarna verhuisden ze samen naar hun gezamenlijke nieuwe thuis.

Februari 2018. Floris is inmiddels helemaal gewend in zijn prachtige nieuwe stalletje in Achterveld, met zijn maatje Black.