Louie


Tingoyesa King Louie werd op 26 april 2017 (in de Koningsnacht) om 23.23 uur geboren als zoon van onze Peertjes Petite Fleur en Robin Hood's Scooter, het kleine grijze hengstje van Fiero's Farm in Meppel.Hoewel de eerste ontmoeting van Fleur en Scooter in Meppel niet echt erg romantisch verliep, zijn de tortelduifjes kennelijk nadien toch snel nader tot elkaar gekomen. Na 375 dagen kwam Louie ter wereld. Het was een vlotte, gemakkelijke bevalling en ook daarna ging alles snel: het veulentje stond binnen 20 minuten op zijn beentjes en dronk binnen 40 minuten bij mama.

Louie is een zeer actief, vrijmoedig en energiek veulen. Hij scheurt de hele dag door het weiland; zijn moeder werd er de eerste dag horendol van....

Hieronder een filmpje van Louie, nog maar ongeveer 12 uur oud. Fleur deed nog erg haar best hem onder controle te houden..:

 IMG_2542.m4v

Al snel had Fleur door dat er geen beginnen aan was om deze energiebom te blijven controleren. Ze liet haar beschermende houding varen en gaf hem de ruimte.

Het is een heerlijk vrijmoedig mannetje, nergens bang voor en gelukkig ook dol op knuffelen. Zodra hij de kans krijgt kruipt hij bij je op schoot.

Hieronder een filmpje van Louie, 3 dagen oud:

IMG_0021.m4v


Louie, 6 dagen oud.Louie groeide uit tot een heel mooi grijs mannetje met een bijzonder lief en knuffelig karakter.


In december verhuisde hij als ruin naar een liefdevol nieuw thuis in het Westland, waar hij nu samen met zijn bonte vriendje Shine woont.

Hieronder nog een foto van Louie en Shine in het Westland, februari 2020. Ze maken het goed!

In september 2020 kregen we via de nieuwe eigenaar van Louie nog onderstaande foto's toegestuurd. Hierop is goed te zien hoe twee ruinen samen spelen. Het gaat er soms ruw aan toe, maar ze vinden het heerlijk!