Betty

Gardner's Betty Boop werd op 11 mei 2007 bij fokker James E. Gardner in Kirksville, Missouri (USA) geboren. Haar vader is MGF (McRoberts Game Farm) Redman en haar moeder is Gardner's Megan.

Hierboven een foto van MGF Redman. Van Gardner's Megan hebben we geen afbeelding kunnen vinden. Ook weten we nog weinig van Betty's omzwervingen voordat we haar in augustus 2014 bij René Vlaar in Midwoud kochten. Naar verluidt heeft ze minimaal 1 veulen gehad voordat ze via Engeland naar Nederland kwam. We proberen hierover nog meer te weten te komen.

Hieronder een baby-fotootje van Betty, zoals het op haar oude ADMS-papieren stond:


Over vader Redman is meer bekend. Dit zijn zijn vader Wincrest Cherries Jubilee, en zijn grootvader van moederszijde, The Fireman:

Betty is een bescheiden, zachtaardig en braaf ezeltje. Ze is gemakkelijk aan het halster, loopt rustig in de trailer en gedraagt zich probleemloos bij de hoefsmid en de tandarts. Ze is gray-dun, dus grijs, maar met een duidelijke rossige gloed en rode accenten afkomstig van de vele rode ezeltjes in haar stamboom. Hieronder een foto in wintervacht:

En een foto in zomervacht:


Hoofdstudie Betty


Betty werd in mei 2015 gedekt door René Vlaar's rode hengstje Ass-Pirin Acres Masseau.

Betty was maar liefst 13 maanden drachtig .....

... maar op 16 juni 2016 werd dan toch eindelijk Tingoyesa Tommy Boy geboren..

Betty is een moeder van het liefdevolle maar strenge soort... Zeker de eerste weken mocht Tommy geen meter van haar zijde wijken, en ze liet de teugels maar heel langzaam vieren... Meer over Tommy vind je onder ONZE RUINEN.

In het voorjaar van 2017 werd Betty gedekt door het mooie 76 cm grote zwarte hengstje LN Trevor D (hieronder).


Op 3 juni werd, na een dracht van een jaar en 3 weken, een prachtig grijsbruin merrieveulen geboren: Tingoyesa Dushi Sorpresa, roepnaam Dushi.

Hierboven en hiernaast: Betty, zomer 2018


We besloten deze geslaagde combinatie nog eens te herhalen. Dit leverde, ditmaal na een dracht van precies 12 maanden, het mooie bruingrijze hengstveulentje Indy op (Tingoyesa Independence).


Betty met Indy in augustus `2019. Zie voor meer informatie over Indy de pagina VERKOCHT.

Betty is eind augustus 2019 gedekt door het kleine bonte hengstje N&D's Lonestar Rowdy. Dit Micro-hengstje (27", 68,5 cm) van mini-ezelstal Willpower in Schijf is prachtig gebouwd, met veel bone, fraaie gangen en bovendien een geweldig lief karakter.

Op 28 augustus 2020 werd uit deze combinatie de kleine August geboren. Bont net zoals zijn vader, met een mooi klein hoofdje en mooi bone, en een heerlijk vriendelijk karakter.

Meer informatie over August vind je op de pagina VERKOCHT.

Op 16 juli 2022 werd uit dezelfde combinatie het bonte hengstje Tingoyesa Jules Verne geboren. Zie de pagina VEULENS.

In het voorjaar van 2023 werd Betty gedekt door de fraaie donkerrode hengst Moleneind's CB Newsflash. We verwachten dat we 50% kans hebben op een rood veulen voorjaar 2024!